Artikel

Welkom prof. dr. Randy De Baerdemaeker dienst plastische heelkunde

01/02/2022

Op 1 februari start prof. dr. De Baerdemaeker als bijkomend staflid op onze dienst plastische heelkunde.

Randy De Baerdemaeker studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Ze ontdekte haar interesse voor chirurgie en plastische heelkunde tijdens stages in AZ Sint-Blasius, in OLVZ Aalst en in Santiago de Chile.
De interesse werd een passie. Prof dr. De Baerdemaeker behaalde in 2018 de Young European Plastic Surgery Award, na fellowships in onder meer Barcelona en Nottingham. Ze werd staflid plastische heelkunde in UZ Brussel en startte haar privepraktijk in centrum Dendermonde. Ze schrijft wetenschappelijke artikels en publiceerde verschillende hoofdstukken in referentieboeken. In 2019 behaalde zij een internationale master na master aan de Reconstructive Microsurgery European School. Sinds oktober 2020 heeft zij zelf een academische opdracht als gastprofessor aan de VUB. Samen met prof. dr. Hamdi is zij namelijk stichter van het postgraduaat Oncoplastische Heelkunde, één van haar specifieke interesses.

Prof. dr. De Baerdemaeker, een geboren Dendermondse, was tijdens haar assistentschap in AZ Sint-Blasius onder de indruk van de uitstekende zorg, de kwaliteit van het artsenkorps, de goede samenwerking met de huisartsen, en van het warme, huiselijke gevoel. Zij is blij zich in ons ziekenhuis te kunnen toeleggen op het brede veld van plastische heelkunde en microchirurgie. Zij zal ook haar collega's ondersteunen in de reconstructieve heelkunde voor de borstkliniek.